10 Reka Bentuk Banglo di Lembah Klang Yang Menarik

Melakukan rekaan bentuk dalaman untuk rumah yang besar mempunyai kebaikan dan keburukan. Pada masa yang sama anda mempunyai ruang yang luas untuk mengekspresi kreativiti dan gaya peribadi. Oleh itu, kawasan lebih luas bermakna lebih banyak ruang yang diperlukan untuk menampakkan pandangan yang konsisten sepanjang masa.

Oleh yang sedemikian, jika anda mempunyai rumah yang besar, anda digalakkan untuk mengupah servis pereka dalaman dari firma yang terdapat di Malaysia. Pereka dalaman yang profesional akan membantu anda untuk mencapai pandangan yang menarik walaupun di belakang rumah, balkoni dan tangga rumah. Mereka akan memastikan setiap ruang rumah anda kekal selari dengan tema reka bentuk yang memenuhi ruangan seluruh rumah bersama kreativiti dan butiran praktikal.

Anda sudah bersedia untuk meningkatkan rekaan dalaman anda ke tahap yang baharu? Di sini terdapat beberapa rekaan kegemaran, banglo mewah dan rumah berkembar dari pereka dalam profesional di Recommend.my.

Ciptai rumah yang sentiasa diingini
Dengan begitu banyak ruang di rumah anda, anda memerlukan pereka kreatif yang tepat untuk mengubahnya menjadi rumah yang benar-benar mewah dan canggih.Tetapi satu cabaran adalah mencari pereka dalaman yang betul yang boleh merealisasikan visi anda.

Recommend.my boleh membantu anda mencari pereka dalaman yang boleh dipercayai di Malaysia untuk menjadikan impian anda menjadi kenyataan. Beritahu kami gaya dan bajet anda, dan kami akan memberitahu pereka dalaman kami yang paling sesuai untuk kembali kepada anda dan mengatur janji temu.

Dapatkan sebut harga

1. Rekaan Rumah 3 Tingkat di Jade Hills, Kajang

Terletak di kawasan ekar komuniti masyarakat di Jade Hills, Kajang, rumah 3 tingkat sebesar 6700 kaki persegi dengan 7 bilik tidur, 2 ruang tamu dan bilik muzik yang luas sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak yang sudah besar. Rekaan dalam warna neutral dan palet kayu semula jadi yang menenangkan, panel lacquered kaca berwarna kelabu gelap yang elegan memaksimumkan fungsi tanpa berkompromi dengan penggayaan yang canggih.

Kos projek: RM750,000

Tempat makan yang luas menyediakan banyak ruang untuk keluarga melayan tetamu atau keluarga berkumpul di tengah-tengah pencahayaan semula jadi yang mencukupi.

Hiasan bilik tidur berwarna biru eklektik ini memberi reka bentuk dalaman yang dinamik untuk menambahkan tekstur dan warna yang berbeza untuk tona berwarna biru.

Lantai kayu gelap, lapisan dinding berketinggian penuh dan ottoman kulit menciptakan estetika hebat dalam bilik tidur mewah ini.

Projek oleh: MIL Design and Construction

2. Rekaan Dalaman Semi-D di Kota Kemuning

Rumah semi-D 2 tingkat yang baru siap ini diselitkan dengan ciri rumah yang mudah dan lapang bagi menawarkan ruang dan fungsi untuk memenuhi keperluan keluarga yang semakin meningkat bilangan ahli keluarga. Diinspirasikan oleh beberapa ciri desa kontemporari menggunakan kabinet kayu walnut asli dan dinding putih linen untuk membolehkan rumah memancarkan suasana yang sederhana namun nampak canggih. Tidak lupa juga, rumah ini menampilkan rekaan terbina dalaman untuk meningkatkan kefungsian dan estetika bagi rumah seluas 3400 kaki persegi ini nampak mewah.

Cat papan kapur canggih mencipta ruang untuk kreativiti dan pengubahan penampilan keseluruhan ruang makan sepintas lalu.

Pencahayaan persekitaran yang terang digandingkan dengan perabot yang menarik dan tersendiri untuk menghasilkan dalaman kontemporari yang klasik dan abadi.

Bilik tidur yang cantik ini dipenuhi dengan hiasan mewah kerana langsir dari lantai ke siling mencipta ilusi ruang terbuka luas untuk berehat.

Projek oleh: MIL Design and Construction

3. Rekaan Dalaman Banglo Moden di Twin Palms Sungai Long, Selangor

Ruang dan cahaya adalah titik penting bagi ruang tamu seluas 5000 kaki persegi ini dalam pelan rumah gaya moden 5 bilik tidur dan 6 bilik tidur dengan sentuhan kontemporari ini. Tingkap kaca tinggi dan lampu soket meningkatkan kesan siling tinggi bagi mewujudkan deria ruang, udara dan cahaya serta-merta.

Kos projek: RM600,000

Cermin reflektif dan langsir dari lantai ke siling mengekspresikan dalaman yang meriah untuk mencerminkan pelan lantai yang luas.

Di atas: Bahagian dalaman dapur yang luas dilengkapi dengan kabinet dapur berwarna merah terang dan menarik bagi menambahkan sedikit warna ke dalam ruang warna neutral.

Bahagian dalam bilik tidur serba putih ini menyediakan percikan warna bagi mewujudkan suasana yang tenang.

Tangga heliks menciptakan hiasan luar yang glamor pada rumah ini juga.

Projek oleh: Klaas Design and Build

4. Rekaan Dalaman Banglo di Taman Tar, Ampang

Estetika rumah seluas 7000 kaki persegi ini menyerlahkan daya tarikan abadi berkat karya seni bina klasik dan reka bentuk moden pada keseluruhan rumah 5 bilik tidur dan 6 bilik mandi ini. Penampilan dalaman berinspirasikan “country” yang menggunakan pelbagai elemen kayu mewah, rumah yang luas ini menyediakan suasana bumi pada beberapa tempat yang dinamik serta tenang untuk dipanggil sebagai rumah.

Kos projek: RM650,000

Kabinet walnut yang anggun menciptakan suasana yang ideal untuk makan malam bersama keluarga atau tetamu.

Bilik tidur yang luas menggunakan perabot kayu oak untuk mencipta dalaman yang tahan lama dan memuaskan dari segi estetika untuk berehat.

Panel tangga berinspirasikan retro yang menakjubkan diselaraskan dengan warna hitam putih neutral diikuti dengan sofa kuning berjalur untuk menambahkan coretan warna kepada rumah ini.

Bahagian dalaman berjubin marmar menambahkan kemasan mewah pada bilik mandi yang mengagumkan ini yang digabungkan bersama cermin solek berbingkai kayu.

Projek dari: Klaas Design and Build

5. Rekaan Dalaman Banglo Moden di Wira Heights, Bandar Sungai Long, Kajang

Kekal dan praktikal, rumah seluas 5005 kaki persegi ini telah diberikan idea naik taraf bergaya menggunakan bahan, warna dan perabot tradisional untuk menyerlahkan personaliti pada setiap bilik. Mengekalkan ruang yang moden dan kontemporari, lampu emas dapat melengkapkan sorotan kuning yang menyerlah di dalam bilik seperti kabinet TV dan rak paparan untuk kediaman yang ceria dan menaikkan semangat.

Kos projek: RM250,000

Di atas: Ruang tamu gaya moden kontemporari menyediakan jumlah ruang mencukupi untuk menampakkan ruang tamu yang diselitkan cahaya.

Dapur basah dan kering monokromatik dipisahkan dengan pintu kaca untuk menciptakan kesan perpaduan yang lancar antara kedua-dua ruang.

Kertas dinding bercorak mengubahkan bilik tidur menjadi ruang istirahat eksekutif yang unik dan canggih untuk bekerja dan berehat.

Projek dari: Mous Design

6. Rekaan Dalaman Semi-D Moden dan Simplistik di Setia Utama, Shah Alam

Menggunakan kemasan ultra anggun digabungkan dengan palet warna neutral, pereka dalaman mereka dalaman yang menakjubkan secara visual yang melambangkan kemewahan moden. Aplikasi warna monokromatik sebagai bahagian hadapan di seluruh dalam rumah seluas 3000 kaki persegi untuk mendapatkan estetika minimalis, unsur-unsur kayu diselitkan untuk mencipta dalaman yang tenang dan berkilat di rumah mewah 4 bilik tidur dan 4 bilik mandi ini.

Kos projek: RM250,000

Bahagian dalaman monokromatik memberi estetik yang anggun dan mewah.

Latar belakang bercorak herringbone menampakkan keanggunan yang tidak boleh dipertikaikan untuk bilik tidur yang dilengkapkan dengan warna langsir kelabu pada peralatan tempat tidur.

Laluan menuju ke patio dikelilingi oleh kehijauan yang subur dan laluan batu bertekstur.

Hangat, selesa dan berfungsi; dapur yang menyenangkan dari segi estetika dengan reka bentuk bernas. 

Projek dari: Mous Design

7. Reka Bentuk Dalaman Banglo Kontemporari dan Klasik di Long Branch Residences di HomeTree, Kota Kemuning

Lampu loket yang mempesona digabungkan dengan elemen reka bentuk megah yang menukarkan rumah seluas 5169 kaki persegi ini kepada rumah yang sesuai dengan platform Pinterest. Rekaan disatukan antara dalaman kontemporari dan klasik, pereka menggunakan banyak warna dan bahan neutral untuk memanfaatkan kontras tekstur dan minat visual dengan menggunakan lantai marmar dan pencahayaan hiasan untuk menyatukan bahagian dalaman.

Kos projek: RM600,000

Kabinet dapur berwarna ivory dipadankan dengan dinding putih bersih untuk mewujudkan kedalaman ruang antara dua kawasan dapur.

Di atas: Reka bentuk lampu arca seperti chandelier moden yang mewah di ruang tamu ini serta-merta bertindak sebagai titik fokus untuk bilik.

Direka bentuk untuk kefungsian, bilik mandi ini menggunakan bahan dan tekstur semula jadi untuk memancarkan kecanggihan.

Pancaran warna ungu terang di dinding mencipta kontras bersama warna neutral perabot di ruang tamu.

Projek dari: MAA Design

8. Rekaan Dalaman Semi-D Kontemporari di Viridian Cheras Idaman, Kajang

Sebuah kabin mewah seluas 5133 kaki persegi yang dibina untuk zaman moden, rumah Kajang yang dibina dengan baik ini telah direka dengan teliti menggunakan aksen kayu yang kuat bagi menggabungkan daya tarikan desa bersama sentuhan moden yang tiada tandingan. Dari segi bahagian dalaman yang digilap secara berkualiti kepada tetapan kontemporari moden, kabin yang indah ini menawarkan lebih daripada sekadar hiburan visual untuk menarik mata.

Aksen kayu yang kuat dan peralatan terkemuka di seluruh rumah memberikan rumah ini suasana kemewahan dan kemegahan.

Kabinet kayu menyediakan simpanan yang mencukupi untuk menyembunyikan kekacauan.

Pereka bentuk menggunakan ruang terbiar di bawah tangga untuk mengubahnya menjadi bar mini yang lengkap.

Direka bentuk dengan gaya dan keselesaan, bahagian dalam bilik tidur dihiasi dengan warna pastel lembut untuk menyerlah keanggunan.

Sauna dan jakuzi memberi pengalaman seperti dalma kabin retret spa.

Projek oleh: Moonlit Inspiration

9. Banglo di Kajang Jade Hill

Kemegahan moden memenuhi pesona klasik di banglo berkeluasan 3197 kaki persegi yang mengagumkan ini terletak di Bukit Jade, Kajang. Merangkumi intipati kehidupan mewah, hiasan mewah yang disamakan oleh kerusi makan dan meja menampakkan kemewahan seperti salji ke dalam bilik. Padanan harmoni dinding berwarna, pencahayaan dan perabot seterusnya mencipta dalaman mewah dan glamor yang ideal untuk meningkatkan estetika kepada ketinggian glamor yang elegan.

Kerusi makan yang ditempah khas, perincian marmar dan chandelier berkilauan memberikan daya tarikan kepada seluruh rumah.

Chandelier, selimut, selimut bercorak, langsir gelap dan perincian almari pakaian yang rumit meniru dalaman bilik tidur Inggeris abad pertengahan klasik yang sempurna.

Berbeza antara bilik utama, bilik tidur kanak-kanak bertemakan putih untuk mencerminkan estetika tulen yang kekal abadi untuk tahun-tahun akan datang.

Kagumi struktur luaran yang menakjubkan dengan dalaman yang licin dan bergaya untuk dipadankan.

Projek dari: Hatch Design

10. Modern Industrial Semi-D di Ambang Botanic, Klang

Rumah seluas 3400 kaki persegi di Ambang Botanic, Klang ini menampilkan reka bentuk perindustrian moden dalam trend, kaya dengan tekstur dan tona simen kelabu untuk menampakkan keberanian pada konsep. Unit ini adalah rumah untuk keluarga seramai 7 orang dengan kelengkapan 3 tingkat dan sejumlah ruang yang besar dengan banyak ciri reka bentuk.

Kos projek: RM450,000

Sorotan utama rumah yang megah ini ialah dinding dan tangga yang diperbuat daripada cat tekstur simen Vasari dengan jalur lampu LED untuk menerangi jalan yang lembut serta memberikan pemandangan yang menakjubkan pada setiap tingkat rumah.

Bilik tidur kanak-kanak juga mempunyai struktur katil dua tingkat yang ditempah khas dan panel dinding dengan kemas menyembunyikan bilik almari pakaian, kedua-duanya diperbuat daripada lamina bertekstur simen.

Reka bentuk yang menciptakan penampilan abadi komponen moden dan perindustrian yang menyorot seluruh rumah serta menghasilkan kediaman keluarga yang mengagumkan.

Projek oleh: Lebeau Interior

Ciptai rumah yang sentiasa diingini
Dengan begitu banyak ruang di rumah anda, anda memerlukan pereka kreatif yang tepat untuk mengubahnya menjadi rumah yang benar-benar mewah dan canggih.Tetapi satu cabaran adalah mencari pereka dalaman yang betul yang boleh merealisasikan visi anda.

Recommend.my boleh membantu anda mencari pereka dalaman yang boleh dipercayai di Malaysia untuk menjadikan impian anda menjadi kenyataan. Beritahu kami gaya dan bajet anda, dan kami akan memberitahu pereka dalaman kami yang paling sesuai untuk kembali kepada anda dan mengatur janji temu.

Dapatkan sebut harga

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *