19 Rekaan Kek Frozen Tempahan di Malaysia

Kini telah beberapa tahun filem ini berlalu melalui kemunculan Puteri Elsa dan Puteri Anna di Malaysia, tetapi kegilaan terhadap filem Frozen tidak menampakkan ianya akan reda.

Pelanggan kami sememangnya menggemari kek Frozen untuk harijadi anak-anak mereka. Dan ini bukannya kek Frozen biasa semata-mata. Ini adalah hasil karya seni yang lain dari yang lain.

Dari penelitian melalui maklumat yang kami perolehi di Recommend.my, kami menemui pelbagai rekaan kek dari filem ini, yang dibuat oleh pembuat kek yang paling disyorkan di Malaysia. Sekiranya anda ingin senaraikan yang kami syorkan ini membuat kek untuk majlis anda yang berikutnya, beritahu sahaja kami!

Hantarkan permintaan khas dan dapatkan kos anggaran dari Recommend.my!

Hanya isikan borang dengan maklumat seperti tarikh majlis, lokasi, perisa yang anda inginkan dan sebagainya. Kami akan hantarkannya ke pembuat-pembuat kek yang kami syorkan. Mereka akan memberikan respon dengan anggaran kos mereka berserta dengan beberapa cadangan.

 

Just Heavenly, Bangsar

Allan Yap dan Nigel Skelchy memulakan Just Heavenly pada 2001, hanya membuat kek dari dapur ibu Allan sendiri. Hari ini, anda boleh dapatkan kek mereka di Bangsar Shopping Centre, Pavilion KL dan di Jaya One.

Just-Heavenly-1
Sumber

 

 

Mad About Cake, Taman Mayang, PJ

Lebih dikenali dengan jolokan “GUYS who bake”, Mad About Cake telah berada dalam bidang perniagaan kek semenjak dari 2007 lagi dengan berpegang teguh pada falsafah “Perkhidmatan Terbaik Untuk Kepuasan Anda”.

ad-about-cake-1
Sumber

 

 

Shaniel Cake Artistry, Ampang, Selangor

Shaniel Cake Artistry mendapat pensijilan Wilton dan hanya menggunakan produk berkualiti, mereka mempunyai kepakaran untuk kesemua jenis kek korporat, novelty, tempahan khas, pertunangan dan perkahwinan, cupcake, kek pop dan biskut gula bergantung kepada tema yang ditetapkan. Mereka juga menyediakan pakej bufet gula-gula dan juga pengurusan parti.

“Pembuat kek kreatif, tidak pernah menghampakan saya dan puteri kesayangan saya, anak saya sangat gembira bila mendapat kek bertemakan Frozen ini, syabas!” – Jessica Lu

shaniel-cake-artistry-768x1024

Sumber

 

Little Collins, Mont Kiara KL

Bukan kedai kek sebarangan, ianya diberi nama sempena sebuah jalan kecil di Melbourne, Australia, Little Collins Cakery and Cafe memberikan pelanggan mereka pelbagai jenis “tea cakes”: pelbagai jenis tat mini, kek keju, puff berkrim, éclairs coklat, cupcake dan juga Australian Lamingtons yang dipenuhi dengan coklat hitam dan bukan nya jem.

“Bukan sahaja nampak comel tetapi rasanya juga enak. Terbaik!” – Willy Chong

little-collins-2
Sumber

little-collins-3
Sumber

 

 

In the Clouds Cakes, Petaling Jaya

In the Clouds Cakes menyediakan kek tempahan khas yang dibuat mengikut tema yang anda kehendaki, bajet anda dan menghantarnya terus ke rumah anda.

“Antara kek yang terbaik yang pernah saya rasa dan rekaan yang menarik” – Tan Ei Leen

in-the-clouds-1-1024x1024
Sumber

 

 

Cake Me Please, Puchong, Selangor

Cake Me Please beroperasi dari rumah membuat kek yang sedap, dengan hiasan kek / cupcake / biskut yang menarik dengan harga yang berpatutan.

“Rekaan cupcake yang amat menarik dan lebih menonjol berbanding yang lain.” – emeryz

cake-me-please-1
Sumber

cake-me-please-2
Sumber

 

 

Big Boys Oven, Kuala Lumpur

Sunny Yaw mengendalikan Big Boys Oven dan dia telah memceburi bidang ini semenjak berumur 18 tahun lagi. Pada 2007, dia membuat keputusan untuk mengikut minatnya dan menceburi bidang membuat pencuci mulut secara online. Pengaruh utama dalam rekaan nya adalah menggunakan teknik Perancis, Japan dan Taiwan.

big-boys-oven-12

Sumber

 

 

Celeberate With A Cake, Petaling Jaya, Selangor

Pemilik Celeberate With A Cake iaitu Chloe, memulakannya hanya dengan hobi membuat dan mendekorasi kek. Beliau tinggal di Damansara Jaya dan bergiat dalam bisnes membuat dan menghias kek sejak 2001.

celebrate-with-a-cake
Sumber

 

 

Sweet Endings, Petaling Jaya, Selangor

Pengasas Sweet Endings dan artis kek Lulu, bermula dengan hanya minat, belajar sendiri dari rumah, yang suka membuat sajian manisan untuk keluarga dan rakan-rakan. Sehinggalah pada bulan Ogos 2013, beliau menyedari minatnya yang mendalam untuk dekorasi kek dan fondant, yang merubah kemahiran mendekorasi kek beliau.

sweet-endings-2
Sumber

sweet-endings
Sumber

 

 

Anna Cupcakes, Cheras

Anna Cupcakes dibuat dengan menggunakan bahan-bahan yang segar dan terbaik dan juga dibuat khas mengikut kehendak tempahan dan citarasa pelanggannya.

2015-02-24-20-04-07_deco

 

 

Dazzling cakes and Events, Bukit Jalil KL

Dazzling cakes membuat kek dari rumah yang segar mengikut kehendak dan tema klien nya. Mereka juga menyediakan bufet gula-gula bertema dan hiasan untuk harijadi, acara mandian bayi dan apa jua majlis.

dazzling

 

Cuddly Bites, Puchong

cuddly bites
Dimulakan oleh Emeryn, seorang Penganalisa Perniagaan sepenuh masa, Cuddly Bites adalah hasil dari minat mendalamnya terhadap pembuatan kek. Fokus beliau bukan sahaja pada fondant diatas kek, malahan kelembapan kek dan isi kek yang enak dibawah fondant berkenaan.

 

 

Val Bakery And Food Resources

Val Bakery And Food Resources menyediakan kek yang unik dan menyelerakan yang boleh ditempah untuk apa jua majlis dan keraian.

vallery 1

vallery 3

 

 

Anis Bakery, Kajang

Dari laman web anisbakery.net: “kami bermula daripada zero. .. berbekalkan sebuah oven lama ( yg dipinjam ..)  , sebuah mixer kecil & sebuah motosikal Kriss Modenas .. kami memulakan  Anis Bakery dengan 1 impian yang besar .. membina rangkaian perniagaan Bakery Muslim  kami sendiri”

frozen-cake

 

Kek Afrina, Petaling Jaya

Kek Afrina menawarkan pelbagai jenis kek yang siap dan kek untuk ditempah yang sedap dan juga cantik, serta kelas baking dan deko kek.

IMG_20140726_135759

 

 

 

Hantarkan permintaan khas dan dapatkan kos anggaran dari Recommend.my!

Hanya isikan borang dengan maklumat seperti tarikh majlis, lokasi, perisa yang anda inginkan dan sebagainya. Kami akan hantarkannya ke pembuat-pembuat kek yang kami syorkan. Mereka akan memberikan respon dengan anggaran kos mereka berserta dengan beberapa cadangan.

 

2 thoughts on “19 Rekaan Kek Frozen Tempahan di Malaysia”

Leave a Reply